evroins

logo-kmg

hummel Logo 160 

signiori

LIVESCORE.in
OFF

Познати сите учесници на ЕП, ждрепката в петок во Загреб

hrvatska 2018

Македонија, Чешка и Исланд обезбедија учество на Европското првенство и в петок на ждрепката во Загреб ќе дознаат против кого ќе играат на завршниот турнир.

Пласман на Европското првенство заверија и Данска, Унгарија, Белорусија, Србија, Шпанија, Австрија, Германија, Словенија, Шведска, Црна Гора, Франција и Норвешка.

Домаќинот Хрватска се приклучува кон оваа група на репрезентации. Од просторите на бивша Југославија на завршниот турнир ќе играат сите освен БиХ.