hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

Лазаров ја прогнозира Олимпијадата за „Балкан - Хендбал„

kire 017 08 2012
 
Македонскиот најдобар ракомет од Мадрид дури е актуелно разговараше за најпопуларниот портал специјализиран за ракомет "Балкан Хендбал„. Еве дел од неговите опсервации.

Кирил Лазаров не успеа да стигнe со Македонија во Лондон, но внимателно го следи она што се случува на олимпискиот турнир, меѓу тренинг сесиите во неговиот Атлетико Мадрид. Еве како големиот македонски национален ас ја виде прелиминарна фаза од натпреварите во "Копер бокс„ за порталот „Балкан-Хендбал"

„Досега видовме многу добар квалитет. Општо земено на Олимписките игри се игра многу подобро отколку на европските и светските првенства. Можеби причина лежи во фактот дека тимови имаат повеќе време за подготовка„ вели Лазаров и прогнозира.

ХРВАТСКА - ТУНИС

Хрватите ќе го добијат овој натпревар на интелигенција. Мислам дека ќе заштедат многу енергија за свежи да го почекаат полуфиналето.

ФРАНЦИЈА – ШПАНИЈА

Ќе навивам за Шпанија, иако мислам дека нема да биде лесно да влезат во полуфиналето.

ИСЛАНД - УНГАРИЈА

Можеби Исланд е фаворит за злато, како прв во групата А, но според мое мислење, шансите за победа во овој натпревар 50-50.

ДАНСКА - ШВЕДСКА

Швеѓаните делуваат добро, а Данците нема што да се каже - Европски шампиони се. Многу за нив значи Кнудсен, не знам дали ќе игра. Не ми е најјасна замената на Лауге за Ласе Босен. Поголема веројатност им давам на Швеѓаните.

Интервјуто интегрално можете да го погледнете на:
http://www.balkan-handball.com/evropa/kiril-lazarov-analizira-turnir-u-londonu-kvalitetniji-rukomet-nego-na-ep-i-sp

Share