hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

ВИДЕО: Македонските новинари го анализираат првенството

novinari

Веќе со години наназад новинарите Марјан Ников (ТВ Сител) и Ристе Ѓамовски (Македонски Спорт) детално ги следат ракометните збиднувања во нашата земја и пошироко. Така веднаш по нашата елиминација го чувме и нивниот став:

„Мислам дека треба да направиме национална стратегија и тоа темелно, а не онака лежерно. Треба овај резултат да го сватиме како успех. И самото присуство тука, во консталација како нашата е успех„ ни рече Ѓамовски. „Да ја оставиме репрезентацијата и луѓето кои ја водат, да си ја вршат својата работа. Не ни требаат надворешни притисоци. Оваа селекција е на прав пат и треба клучните натпревари во април со Шпанија да ги дочекаме подготвени и да се обидеме да го добиеме натпреварот во Скопје„ ни рече Ников. Македонската група на новинари во Шпанија, во секој чекор ги следи нашите репрезентативци, а како турнирот одминува и останатите селекции.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Share