hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

Само Рутенка со подобра статистика од Лазаров

kire 16

По три одиграни натпревар Кирил Лазаров е на делба на петтото место на листата на стрелци со 21 гол, но е втор по бројот на поени (голови+асистенции) на целиот турнир.

1. Сергеј Рутенка (Белорусија) 36 поени - 30 гола - 6 асистенции

2. Кирил Лазаров (Македонија) 33 поени - 21 гол - 12 - асистенции

3. Арон Палмарсон (Македонија) 33 поени - 13 гола - 20 асистенции

4. Иван Чупиќ (Хрватска) 28 поени - 23 гола - 5 асистенции

5. Ахмед Мостафа (Египет) 27 поени - 19 гола - 8 асистенции

Share