hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

Македонски судии за мечот на векот во Катар

nacevski i nikolov foto

Ѓорѓи Начевски и Славе Николов ќе го водат првиот натпревар од четвртфиналето на мундијалот помеѓу Катар и Германија. Според најавата за премиите на домашните ракометари и стручниот штаб, ова ќе биде натпревар кој има најголем влог во историјата на ракометот, преку 30 милиони долари. Начевски и Николов ќе имаат голема одговорност како никаква досега. Данските судии Хансен и Гјединг ќе го водат мечот Хрватска - Полска, чесите Новотни и Хорачек се делегирани за мечот Словенија - Франција, а Гајпел и Хелбиг од Германија ќе ја имаат најтешката задача да ја делат правдата на мечот Данска - Шпанија.

Share