hummel Logo 160

Forza logo za Sport Life

skolo logo fb

logo-kmg

LIVESCORE.in
OFF

logo-live-scores1

Словенија или Германија за Рио, Катар и Франција за златото

Spain vs France 150130Qatar 2015 M82 ESP vs FRA-SUKI2303 xlarge

Познати се сите завршни натпревари на последниот трет викенд на светското првенство во Доха. За прв пат едно европско - азиско финале и историска можност Катар да ја продлабочи својата легенда. Нема дилема дека „невозможна мисија„ ќе им биде обидот да го совладаат најсилниот модерен ракометен тим, но в недела за нив е последниот испит. Во завршните натпревари, покрај златото, влогот е и бронзата и олимписката норма.

Сабота 31.01.2015

Меч за 5 место

Хрватска - Данска
Меч за 7 место
Словенија - Германија

Недела 01.02.2015

Меч за 3 место

Шпанија - Полска
Финале
Франција - Шпанија