hummel Logo 160

Forza logo za Sport Life

skolo logo fb

logo-kmg

LIVESCORE.in
OFF

logo-live-scores1

Дефиниран конечниот пласман на мундијалот

Qatar vs France 150201Qatar 2015 M88 QAT vs FRA- OG36981 xlarge

По завршувањето на финалниот натпревар, познат е дефинитивниот пласман на 24 светско првенство. По двете титули во 2009 и 2011 година и лошиот пласман во Шпанија во 2013 година, Франција ја врати титулата во свое сопствеништво и со пет круни е водечка на вечната листа на светските ракометни првенства за мажи. Македонија со деветтото место го оствари најдобриот пласман на светските првенства.

Конечен пласман:

1. Франција

2. Катар

3. Полска

4. Шпанија

5. Данска

6. Хрватска

7. Германија

8. Словенија

9. Македонија

10. Шведска

11. Исланд

12. Аргентина

13. Австрија

14. Египет

15. Тунис

16. Бразил

17. Чешка

18. Белорусија

19. Русија

20. Б и Х

21. Иран

22. Саудиска Арабија

23. Чиле

24. Алжир