hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

Пелистер Битола

pelister

 

Сезона 1996/97

Европски натпревари:
Лига на шампиони

 

1 - коло

Пелистер - Тбилиси                                     28:27 (13:15)

Тбилиси - Пелистер                                     14:24 (5:13)
 
2 - коло

Гудме - Пелистер                                        21:24 (10:10)

Пелистер - Гудме                                        14:19 (6:8)
 
 
Играчки кадар:

Шандор Ходик, Стевче Стефановски, Петар Мисовски, Кирил Лазаров, Стевче Алушовски, Златко Димитровски, Орде Илиоски, Сашо Јанкуловски, Иван Марковски, Пепи Манасков, Игор Николовски, Душан Новокмет, Кире Поповски, Александар Зарков, Иле Стојчевски.

 

Сезона 1997/98


Првак на Македонија 
 
Освојувач на националниот Куп на Македонија


Европски натпревари:
ЕХФ Куп

1 - коло

Пелистер - Сподриба Добеле                        46:28 (25:12)

Сподриба Добеле - Пелистер                        21:37 (7:17)


Осминафинале

Пелистер - Флензбург Хандевит                    27:24 (16:13)

Флензбург Хандевит - Пелистер                    31:21 (9:12)

Играчки кадар:

Шандор Ходик, Стевче Стефановски, Петар Мисовски, Кирил Лазаров, Стевче Алушовски, Златко Димитровски, Орде Илиоски, Сашо Јанкуловски, Иван Марковски, Пепи Манасков, Игор Николовски, Душан Новокмет, Кире Поповски, Александар Зарков, Иле Стојчевски.

kire pelister
 
Сезона 1998/99


Освојувач на националниот Куп на Македонија

Европски натпревари:
Лига на шампиони

1 - коло

Локомотив Варна - Пелистер               20:21 (9:9)

Пелистер - Локомотив Варна               31:17 (13:10)
 

Осминафинале

Пелистер - Џенерали Трст                   21:19 (10:9)

Џенерали Трст - Пелистер                   26:18 (14:11)

Играчки кадар:

Шандор Ходик, Стевче Стефановски, Петар Мисовски, Боро Чурлевски, Кирил Лазаров, Стевче Алушовски, Златко Димитровски, Иван Марковски, Игор Николовски, Кире Поповски, Александар Зарков, Миливоје Бракочевиќ, Златко Колтовски, Димитар Петровски, Здравко Стевановиќ, Сашо Спировски, Владимир Темелков.


Сезона 1999/2000


Првак на Македонија


Европски натпревари:
Куп на победници на куповите

1 - коло

Пелистер - Ковопетрол Плзен              30:27 (16:13)

Ковопетрол Плзен - Пелистер              30:22 (14:11)


Играчки кадар:

Петар Ангелов, Петар Мисовски, Игор Тоскоски, Кирил Лазаров, Стевче Алушовски, Златко Димитровски, Иван Марковски, Игор Николовски, Кире Поповски, Александар Зарков, Златко Колтовски, Раде Стојановиќ, Игор Тодоровски, Дарко Велковски, Владимир Темелков.
Share