hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

26.01.2012 Kapiten.rs

kapiten
 
Лазаров ја пишува ракометната историја

Што е клучот за успехот досега?

- Да се биде на Европско првенство за прв пат од 1998 година, тоа е како сон за нас. Нема големи имиња во нашиот тим, но затоа имавме совршени подготовки. Нашиот сојуз ни даде шанса да ги почнеме подготовките од 21 декември и од тогаш имаме толку многу натпревари заедно, така што тимот навистина напредуваше. Веќе 10-11 години во нашиот тим добро се работи и ние имаат совршен тимски дух. И не мислам само на играчите, но исто така и на тренерите, медицинскиот персонал, сојузот и сите други луѓе кои се 24 часа на ден околу нас.
 
den.mkd 4

Кога веќе зборуваме за тимскиот дух, колку е важна вашата улога како прв стрелец тим?

- Бројот на голови кои јас ги постигнав не е важен, важен е само тимот. Само погледнете ги признанијата за најдобар играч на нашите натпревари!
Секој пат таа припаѓаше кај некој друг. Најважно е дека ние сме успешни како тим.

Погледнете го интервјуто во интегрално издание на:
http://kapiten.rs/arukomet/lazarov-pise-rukometnu-istoriju/
Share