hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

12.01.2012 Plusinfo

plusinfo
 
Навивачите не даваат голови, но даваат крилја за победа

Македонија е оценета како најголем аутсајдер на континенталниот шампионат, најмногу поради дисконтинуитетот во настапите на големите ракометни собири.
Дали е тоа предност или хендикеп?

- Мислењето дека сме аутсајдер е предност, бидејќи на одреден начин се одвлекува фокусот, односно притисокот врз нас. Не мислам дека не потценуваат, но улогата на аутсајдер во моментов не е лоша за нас. Хендикепот е нашето неискуство поради паузата од 14 години од нашиот последен настап на ЕП, период во кој сите останати настапувале и имаат стекнато поголемо искуство.
 
kire borko

Вашата повреда предизвика еден мини стрес во јавноста. Националниот тим со, или без Лазаров не е ист. Како се чувствувате?

- Повредата беше незгодна, но имав среќа, бидејќи можеше да биде далеку посериозна. Еден ден откако ја заработив се чувствувам добро. Имам мала болка и мал оток, што е нормално. Во секој случај, се ќе биде во ред што се однесува до настапот на ЕП.

Погледнете го интервјуто во интегрално издание на:
http://www.plusinfo.mk/mislenje/413/INTERVJU-SO-KIRIL-LAZAROV-Navivachite-ne-davaat-golovi-no-davaat-krilja-za-pobeda
Share