hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

19.05.2007 Balkan - handball

www.balkan-handball.jpg2
Време е за Македонија

Си заминуваш од Фотекс Веспрем по пет одлични сезони. Дали причината е заситување од средината или амбиција и желба за нов успех, финансии? Што пресуди?

- По малку од сè. По пет години се јави заситеност. Но сепак тоа е долго време. Секоја нова животна средина носи нови амбиции. И на крајот, имаше некои неисполнети ветувања од страна на управата на Фотекс Веспрем. Без тоа, јас ќе бев блиску до потпишување на нов двегодишен договор.

Каде е проблемот испадна?

- Договорот беше да добијам унгарски пасош, но тоа тие не гo исполнија.
 
408789 118635351588241 1232393831 n

Дали тие бараа да играш за нивната репрезентација?

- Тоа беше проблемот. Јас барав пасош, но не сакав да играм за Унгарија. Се разбира, не зедов пасош, па тогаш пресеков да заминам.

Погледнете го интервјуто во интегрално издание на:
http://www.balkan-handball.com/intervju-nedelje/kiro-lazarov-vreme-je-za-makedoniju
Share