hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

13.05.2008 Gloria (Хрватска)

gloria.com

Убавецот со сигурна рака

- Едно време тренирав кошарка, но во петто одделение на основното училиште ракометот стана приоритет мојот живот, вели Кирил, кој заради неговата кариера со 15 години го напушти домот. Тоа се разбира, најсериозно и „падна„ на неговата мајка Милка. Од 1995 до 1996 година играше во клуб Борец во Велес, од 1996 до 2000 година во Пелистер Битола, каде што се запиша во средно економско училиште.

08c83be2b88fb293e05715194483f5bc view article

Стигна до втора година, а потоа заради ракометот во 2000 година се пресели во Загреб и се откажаа од академскиот живот. За две години ги поминал во Кроација осигурање Загреб и следна негова станица беше клубот Фотекс во унгарскиот град Веспрем на 110 километри од Будимпешта.


- Ова е еден од најстарите градови во Унгарија во близина на езерото Балатон. Градот особено е убав во лето, кога е преполн со туристи, вели Кирил, кој малку по малку, за повеќе од пет години играње за Фотекс Веспрем, добро научи унгарски. Сепак, со голема радост минатото лето потпиша две-годишен договор со Кроација осигурање Загреб.

Погледнете го интервјуто во интегрално издание на:
http://gloria.com.hr/vijesti/showpage.php?id=4968

Share