hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

10.02.2012 Planethandball

www.handball-planet
 
Ние му подаривме злато на данците!

Кои беа вашите амбиции пред Македонија да отиде во Ниш?

- Јас не се ни размислував за медал. Можеби тоа беше грешка. Можеби требаше да сонуваме повеќе. Од време на време, мислев на олимписките квалификации, но јас исто така знаев дека тоа ќе биде исклучително тешко да се достигне. На крај, ова е историски успех за македонскиот ракомет. Зад нас се екипи што се Германија, Норвешка, Чешка, Словенија. Исто така, ние им го подаривмеаде златото на Данска - вели Кире и открива што му рекол на својот тимски колега, данецот Николај Маркусон:
 
kirl lazarov 11

- Му реков дека треба да ми даде половина од неговата премија за златниот медал. Таа „несреќна„ топка по мојот удар која што заврши во нивните раце вреди како злато. Тие веќе беа подготвени за патување назад во Копенхаген.

Погледнете го интервјуто во интегрално издание на:
http://www.handball-planet.com/2012/02/the-best-by-the-fans-kiril-lazarov-you-cant-cheat-fans-we-gave-the-gold-to-denmark/
Share