hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

Македонија брка прв позитивен старт на Европско првенство

srb3

Македонија денес го почнува своето петто Европско првенство и ќе се обиде првпат да стартува со победа. Потсетете се на сите натпревари на Македонија на Европските првенства:

1998 година – Италија (12. место)

Б група – Болцано

Македонија – Унгарија 20:29
Македонија – Русија 26:26
Македонија – Хрватска 21:28
Македонија – Шпанија 19:26
Македонија – Чешка 18:38

Меч за 11. место

Македонија - Италија 24:25

2012 година - Србија (5. место)

Б група (Ниш)

Македонија - Шведска 26:26
Македонија - Германија 23:24
Македонија - Чешка 27:21

Четвртфинална група (Белград)

Македонија - Данска 32:33
Македонија - Полска 27:25
Македонија - Србија 22:19

Меч за 5 место (Белград)

Македонија - Словенија 28:27

2014 година - Данска (10. место)

А - група (Хернинг)

Македонија - Данска 29:21
Македонија - Чешка 24:24
Македонија - Австрија 22-21

Четвртфинална група (Хернинг)

Македонија - Унгарија 25:31
Македонија - Исланд 27:29
Македонија - Шпанија 22:33

2016 година – Полска (11. место)

А – група (Краков)

Франција – Македонија 30:23
Македонија – Полска 23:24
Македонија – Србија 27:27

Четвртфинална група (Краков)

Македонија – Хрватска 24:34
Македонија – Норвешка 31:31
Македонија – Белорусија 29:30.

Share