hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

Белоруски судии за мечот со Унгарија

belorusiki sudii

По обичај на нешто под 24 часа пред одигрувањето на мечевите, ЕХФ ги исфрла имињата на официјалните лица. По германски, романски и француски пар, на Македонија ќе им судат белоруси. Имено за мечот со Унгарија, кој за нас значи четврт официјален меч во Данска, делегирани се Гуско и Репкин, кои судеа на само еден натпревар до сега на турнирот.

Делегат на ЕХФ е Коељо од Португалија, а контролор гркот Мигас. Резервен пар се Столаровс и Лицис од Летонија. Мечот Исланд - Австрија ќе го водат Старк и Стефан од Романија, а големиот дуел на европскиот и светскиот првак, Данска против Шпанија, доверен им е на србите Николиќ и Стојковиќ

Share