hummel Logo 160

skolo logo fb

OFF

2WIN.MK-page-001

EHF Лига на шампиони

Champions League-logo

 

ЕХФ Лига на шампиони 2015/2016

 

 

Б група

 

Рајн Ловен Некер - Барселона                      22:21 - извештај
Кирил Лазаров (6 - гола)

Барселона - Кристанштад                              34:32 - извештај
Кирил Лазаров (5 - гола)

ПИК Сегедин - Барселона                              28:30 - извештај
Кирил Лазаров (5 - гола)

Барселона - Монпеље                                    37:27 - извештај
Кирил Лазаров (12 - гола)

Виве Тарги Киелце - Барселона                      30:30 - извештај
Кирил Лазаров (7 - гола)

Барселона - Колдинг                                       28:25 - извештај
Кирил Лазаров (10 - гола)

Барселона - Вардар                                         31:30 - извештај
Кирил Лазаров (1 - гол)

Вардар - Барселона                                         25:27 - извештај
Кирил Лазаров (4 - голa)

Колдинг - Барселона                                         28:36 - извештај
Кирил Лазаров (7 - голa)

Барселона - Киелце                                           31:33 - извештај
Кирил Лазаров (12 - голa)

Монпеље - Барселона                                        23:31 - извештај
Кирил Лазаров (9 - голa)

Барселона - ПИК Сегедин                                   30:25 - извештај
Кирил Лазаров (6 - голa)

Кристанштад - Барселона                                    24:31 - извештај
Кирил Лазаров (9 - голa)

Барселона - Рајн Ловен Некер                             26:20 - извештај
Кирил Лазаров (6 - голa)

 

Четвртфинале
 

Kил - Барселона                                                   29:24 - извештај
Кирил Лазаров (6 - гола)

 

 

 

 

ЕХФ Лига на шампиони 2014/2015

 

kire pehar

 

 

 

Б група

 

Алингсас - Барселона                            28:38 - извештај
(Кирил Лазаров - 6 гола)

Барселона - Орлен Висла Плок              30:25 - извештај
(Кирил Лазаров - 9 гола)
 
Барселона - Бешикташ                           35:25 - извештај
(Кирил Лазаров - 6 гола)
 
Колдинг Копенхаген - Барселона            27:27 - извештај
(Кирил Лазаров - 5 гола)
 
Фленсбург - Барселона                           33:37 - извештај
(Кирил Лазаров - 10 гола)
 
Барселона - Фленсбург                           36:27 - извештај
(Кирил Лазаров - 9 гола)
 
Барселона - Алингсас                              42:29 - извештај
(Кирил Лазаров - 12 гола)
 
Орлен Висла Плок - Барселона                34:31 - извештај
(Кирил Лазаров - 7 гола)
 
Барселона - Колдинг Копенхаген              33:27 - извештај
(Кирил Лазаров - 5 гола)
 
Бешикташ - Барселона                              25:29 - извештај
(Кирил Лазаров - 7 гола)

 

Осминафинале

Алборг- Барселона                                     11:31 - извештај
(Кирил Лазаров - 8 гола)
 
Барселона - Алборг                                     29:22 - извештај
(Кирил Лазаров - 1 гол)
 
 
Четвртфинале
 
ППД Загреб - Барселона                                23:25 - извештај
(Кирил Лазаров - 5 гола)
 
Барселона - ППД Загреб                                43:21 - извештај
(Кирил Лазаров - 9 гола)
 

Полуфинале

Барселона - Киелце                                        33:28 - извештај
(Кирил Лазаров - 7 гола)

Кил - Веспрем                                                 27:31

Финале

Барселона - Веспрем                                       28:23 - извештај 
(Кирил Лазаров - )

 

 

 

 

ЕХФ Лига на шампиони 2013/2014

 

za ls 20132014

 

Кирил Лазаров 16 - меча - 80 гола - 5 гола по натпревар 

Ц група

 

Вардар - Барселона                               29:29- извештај
(Кирил Лазаров -4 гола)

Барселона - Тун                                     45:26- извештај
(Кирил Лазаров -6 гола)
 
Барселона - Металург                            35:17- извештај
(Кирил Лазаров -9 гола)
 
П С Ж - Барселона                                 29:32- извештај
(Кирил Лазаров -6 гола)
 
Динамо Минск - Барселона                    25:35- извештај
(Кирил Лазаров -7 гола)
 
Барселона - Динамо Минск                    35:25- извештај
(Кирил Лазаров -2 гола)
 
Барселона - Вардар                               30:23- извештај
(Кирил Лазаров -7 гола)
 
Тун - Барселона                                      23:39- извештај
(Кирил Лазаров -7 гола)
 
Барселона - ПСЖ                                    38:28- извештај
(Кирил Лазаров - гола)
 
Металург - Барселона                             31:29- извештај
(Кирил Лазаров - 3гола)
 
 

Осминафинале

 
Алборг - Барселона                                  22:29- извештај
Кирил Лазаров - 2 гола)
 
Барселона - Алборг                                  31:20- извештај
Кирил Лазаров - 6 гола)
 

 

Четвртфинале

 
Рајн Ловен Некaр - Барселона                    38:31- извештај
Кирил Лазаров - 10 гола)
 
Барселона - Рајн Ловен Некaр                    31:24- извештај
Кирил Лазаров - 2 гола)
 
 

Полуфинале

 
Барселона - Фленсбург                              39:41 - извештај
(Кирил Лазаров - 6 гола)


Кил - Веспрем                                            29:26

 

Меч за трето место

 
Барселона - Веспрем                                 26:25 - извештај
(Кирил Лазаров - 3 гола)

 

Финале

Кил - Фленсбург                                         27:29

 

 

 

 

ЕХФ Лига на шампиони 2012/2013

 

426359 313980581989619 1296531945 n

 

 Кирил Лазаров 12 - меча - 69 гола - 5,75 гола по натпревар

 

Б група

 

Атлетико Мадрид - Кил                                         27:32 - извештај
(Кирил Лазаров - 6 гола)

Цеље Пивоварна Лашко - Атлетико Мадрид         22:28 -  извештај
(Кирил Лазаров - 8 гола)
 
Атлетико Мадрид - МКБ Веспрем                         26:27 извештај
(Кирил Лазаров - 3 гола)

Савехоф - Атлетико Мадрид                                 35:30 -  извештај
(Кирил Лазаров - 6 гола)

Констанца - Атлетико Мадрид                               23:28 -  извештај
(Кирил Лазаров - 9 гола)

Атлетико Мадрид - Констанца                               25:24 -  извештај
(Кирил Лазаров -4 гола)

Кил - Атлетико Мадрид                                         31:27 -  извештај

Атлетико Мадрид - Цеље Пиворарна Лашко         26:24 -  извештај
(Кирил Лазаров -5 гола)

Атлетико Мадрид - Савехоф                                  32:25 -  извештај
(Кирил Лазаров -5 гола)

МКБ Веспрем - Атлетико Мадрид                          26:19 -  извештај
 

Осминафинале

 
Атлетико Мадрид - Фуксе Берлин                           29:29 - извештај
(Кирил Лазаров -4 гола)
 
Фуксе Берлин -Атлетико Мадрид                            26:27 - извештај
(Кирил Лазаров - 6 гола)
 
 
Четвртфинале
 
 
Атлетико Мадрид - Барселона                                 25:20 - извештај
(Кирил Лазаров - 6 гола)
 
Барселона - Атлетико Мадрид                                32:24 - извештај
(Кирил Лазаров - 7 гола)
 
 

  ЕХФ Лига на шампиони 2011/2012 - Групна фаза 

 

A група

 

ТИМ

МЕЧЕВИ

 ГОЛ

 

ПОЕН

 

Меч

Поб

Нер

Пор

 

1. Барселона

10

9

0

1

336

:

245

(91)

18

2. Кроација осигурување Загреб

10

8

0

2

289

:

255

(34)

16

3. ИК Савехоф

10

5

0

5

291

:

300

(-9)

10

4. Шафхаузен

10

4

0

6

309

:

283

(26)

8

5. Шамбери

10

4

0

6

276

:

270

(6)

8

6. Босна

10

0

0

10

195

:

343

     -148

0

                             

 

Б група

 

 

1. Атлетико Мадрид

10

7

2

1

318

:

285

(33)

16

2. МКБ Веспрем

10

6

0

4

266

:

266

(0)

12

3. КС Виве Тарги Киелце

10

5

1

4

295

:

285

(10)

11

4. Фуксе Берлин

10

5

1

4

296

:

292

(4)

11

5. Чеховски медведи

10

3

4

3

291

:

276

(15)

10

6. Силкеборг

10

0

0

10

253

:

315

(-62)

0

 

Ц група

 

 

1. ХСВ Хамбург

10

9

1

0

310

:

245

(65)

19

2. Цимос Копер

10

5

3

2

267

:

248

(19)

13

3. Металург

10

5

2

3

254

:

231

(23)

12

4. Висла Плок

10

4

1

5

273

:

269

(4)

9

5. Санкт Петерсбург

10

2

1

7

241

:

301

(-60)

5

6. Констанца

10

1

0

9

235

:

286

(-51)

2

 

Д група

 

 

1. Кил

10

7

2

1

318

:

263

(55)

16

2. Копенхаген

10

7

1

2

298

:

268

(30)

15

3. Адмар Леон

10

6

1

3

302

:

296

(6)

13

4. Монпеље

10

5

0

5

307

:

293

(14)

10

5. Пик Сегедин

10

3

0

7

285

:

316

(-31)

6

6. Партизан Белград

10

0

0

10

243

:

317

(-74)

0

 liga1

 

                                  Oсминафинале                                    

 

 

VS

 Фуксе Берлин

 ХСВ Хамбург

 

  32 : 30  
 

 

 

  24 : 23  
  

 

 

56

:

53

VS

 Монпеље

 Барселона

 

  30 : 28  
 

 

 

  20 : 36  
  

 

 

50

:

64

 

VS

 Висла Плок

 Кил

 

  24 : 36  
 

 

 

  24 : 27  
 

 

 

48

:

63

VS

 Шафхаузен

 Атлетико Мадрид

 

  27 : 36  
 

 

 

  30 : 26  
 

 

 

57

:

62

 

VS

 Адемар Леон

 МКБ Веспрем

 

  31 : 28  
  

 

 

  25 : 27  
  

 

 

56

:

55

VS

 КС Виве Тарги Киелце

 Цимос Копер

 

  27 : 26  
  

 

 

  23 : 25  
 

 

 

50

:

51

 

VS

 Металург

 Кроација осигурување ..

 

  19 : 18  
  

 

 

  21 : 26  
 

 

 

40

:

44

VS

 Савехоф

 Копехнаген

 

  25 : 34  
  

 

 

  24 : 26  
 

 

 

49

:

60

 

 liga2

 

                                  Четвртфинале                                    

 

 

VS

 Копенхаген

 Барселона

 

  29 : 23  
 

 

 

  33 : 36  
 

 

 

62

:

59

VS

 Адемар Леон

 Фуксе Берлин

 

  34 : 23  
  

 

 

  18 : 29  
 

 

 

52

:

52

 

VS

 Кроација осигурување ..

 Кил

 

  31 : 31  
 

 

 

  27 : 33   

 

 

58

:

64

VS

 Цимос Копер

 Атлетико Мадрид

 

  26 : 23  
  

 

 

  24 : 31  
  

 

 

50

:

54

 

 liga3

 

                                  Final Four ( Келн)                                   

 

Полуфинале

VS

 Фуксе Берлин

 Кил

 

  24 : 25   

 

 

24

:

25

VS

 Атлетико Мадрид

 Копенхаген

 

  25 : 23   

 

 

25

:

23

Финални мечеви

VS

 Фуксе Берлин

 Копенхаген

 

  21 : 26   

 

 

21

:

26

VS

 Кил

 Атлетико Мадрид

 

  26 : 21   

 

 

26

:

21

 

 

 Кирил Лазаров 12 - меча - 69 гола - 5,75гола по натпревар

 

Б група

26.-30.09.2012 - Атлетико Мадрид - Кил                                         27:32 - извештај
(Кирил Лазаров - 6 гола)

03.-07.10.2012 - Цеље Пивоварна Лашко - Атлетико Мадрид         22:28 -  извештај
(Кирил Лазаров - 8 гола)

10.-14.10.2012 - Атлетико Мадрид - МКБ Веспрем                         26:27 извештај
(Кирил Лазаров - 3 гола)

17.-21.10.2012 - Савехоф - Атлетико Мадрид                                 35:30 -  извештај
(Кирил Лазаров - 6 гола)

14.-18.11.2012 - Констанца - Атлетико Мадрид                               23:28 -  извештај
(Кирил Лазаров - 9 гола)

21.-25.11.2012 - Атлетико Мадрид - Констанца                               25:24 -  извештај
(Кирил Лазаров -4 гола)

28.11-02.12.2012 - Кил - Атлетико Мадрид                                      31:27 -  извештај
 

06.-10.02.2013 - Атлетико Мадрид - Цеље Пиворарна Лашко          26:24 -  извештај
(Кирил Лазаров -5 гола)

13.-17.02.2013 - Атлетико Мадрид - Савехоф                                  32:25 -  извештај
(Кирил Лазаров -5 гола)

20.-24.02.2013 - МКБ Веспрем - Атлетико Мадрид                          26:19 -  извештај
 

Осминафинале

 
17.03.2013 - Атлетико Мадрид - Фуксе Берлин                                29:29 - извештај
(Кирил Лазаров -4 гола)
 
24.03.2013 - Фуксе Берлин -Атлетико Мадрид                                 26:27 - извештај
(Кирил Лазаров - 6 гола)
 
Четвртфинале
 
 
20.04.2013 - Атлетико Мадрид - Барселона                                     25:20 - извештај
(Кирил Лазаров - 6 гола)
 
27.04.2013 - Барселона - Атлетико Мадрид                                     32:24 - извештај
(Кирил Лазаров - 7 гола)

Share